Φθινόπωρο- home edition

Το καλοκαιράκι έλαβε τέλος, με τους περισσότερους από εμάς να νοσταλγούμε τις όμορφες στιγμές που περάσαμε, τις διακοπές, τα μπάνια, τις βόλτες και τις μικρές αποδράσεις μας. Αναμφισβήτητα το καλοκαίρι είναι η εποχή όπου σε διακατέχει πάντοτε ενέργεια, ενθουσιασμός και διάθεση για να δοκιμάσεις πλήθος νέων πραγμάτων. Έτσι λοιπόν με το που ο Αύγουστος παραχώρησε τη θέση του στον Σεπτέμβρη, αρχίσαμε να αποχαιρετούμε το καλοκαίρι, ακόμη κι αν αυτό αρνούταν πεισματικά να μας αποχωριστεί, λόγω της αφώρητης ζέστης, μέχρι και το τέλος του μηνός. Έπειτα, όμως, το »τοπίο» άλλαξε άρδην, καθώς το κλίμα των ημερών θυμίζει επιτέλους φθινόπωρο, προετοιμάζοντάς μας για τον χειμώνα.

 

bb

 

 

Όσο κι αν δε θέλουμε να το παραδεχτούμε, όλοι (ή σχεδόν όλοι) λατρεύουμε τη θαλπωρή που προσφέρει απλόχερα αυτός ο καιρός, καθιστώντας όλο και δυσκολότερο τον αποχωρισμό από το κρεβάτι μας και το πρωινό ξύπνημα σχεδόν…αδύνατο. Μάλιστα, εκεί που το καλοκαίρι το σπίτι σου κοντεύει να ξεχάσει τη μορφή σου, λόγω του ότι προτιμάς τη θάλασσα,τις βόλτες και γενικά ό,τι σχετίζεται με δραστηριότητες εκτός αυτού, τώρα μετατρέπεται στον καλύτερό σου φίλο.

 

sleep

 

Η φθινοπωρινή αύρα σε καλεί να παραμείνεις περισσότερο στο σπίτι, προκειμένου να »χουχουλιάσεις», όπως συνηθίζουμε να λέμε,ιδιαίτερα όταν ο καιρός είναι βροχερός, με τις επιλογές για ψυχαγωγία και χαλάρωση να είναι αρκετές και ενδιαφέρουσες. Στη συνέχεια σας παρουσιάζω 5 ενδιαφέρουσες και αγαπημένες επιλογές, ιδανικές για τους »σπιτογατους» και τους λάτρεις αυτής της εποχής:

 

 

1.  Παρακολούθησε μία ταινία.

movie time

Θεωρώ πως όλοι μας όταν παραμένουμε στο σπίτι, ακόμη και το καλοκαίρι, έχουμε διάθεση να παρακολουθήσουμε μία ταινία, κοντά στα γούστα μας, είτε με παρέα, είτε μόνοι μας. Πρόκειται για κάτι πολύ χαλαρωτικό και ασφαλώς ψυχαγωγικό. Οι ταινίες έχουν την τάση να εγείρουν το ενδιαφέρον μας και να μας προκαλούν έντονα συναισθήματα, ανάλογα με το είδος της ταινίας και , φυσικά,την ποιότητά της. Την τελευταία εβδομάδα παρακολούθησα  το little miss Sunshine, το gone girl και το sixth sense, προτείνοντάς τες ανεπιφύλακτα, ιδαιίτερα τις δύο τελευταίες.

 

 

2. Άρχισε να παρακολουθείς σειρές.

girl

Οι σειρές αποτελούν, αναμφισβήτητα, αγαπημένη συνήθεια των φοιτητών. Μάλιστα, δεν είναι λίγοι αυτοί που απορροφημένοι από τη σειρά που έχουν επιλέξει, παρακολουθούν πλήθος επεισοδίων σε μία μόνο ημέρα. Οι σειρές διαθέτουν μικρή διάρκεια και συνεπώς είναι εύκολο να τις εντάξεις στο καθημερινό σου πρόγραμμα, αποτελώντας ένα ευχάριστο διάλειμμα από την πραγματικότητα, προσφέροντάς σου αρκετά ερεθίσματα και συναισθήματα, καθώς και χαλάρωση.

 

 

3. Διάβασε ένα βιβλίο.

book

Ξεκίνησε να διαβάζεις ένα βιβλίο που σου προσελκύει το ενδιαφέρον. Τα βιβλία έχουν την τάση να μας χαλαρώνουν και να μας ταξιδεύουν σε άλλα μέρη, απεγκλωβίζοντάς μας προσωρινά από κάθε ανησυχία και άγχος. Θεωρώ πως υπάρχουν βιβλία, τα οποία ικανοποιούν κάθε γούστο, τα οποία εξελίσσουν το άτομο πνευματικά και παράλληλα το αποφορτίζουν. Σύμφωνα, μάλιστα, με τους ειδικούς η ανάγνωση λίγων σελίδων το βράδυ πριν τον ύπνο είναι το λιγότερο ιδανική, καθώς βοηθά το άτομο να κοιμηθεί καλύτερα και να ξεκουραστεί περισσότερο,πραγματοποιώντας ποιοτικότερο ύπνο.

 

 

4. Κάλεσε φίλους σου στο σπίτι.

παρεα

Το Φθινόπωρο και ο Χειμώνας ενδείκνυνται για παρεΐστικες συγκεντρώσεις. Από τη στιγμή που έξω πιθανόν να βρέχει ή να κάνει κρύο, μία πολύ καλή επιλογή είναι να καλέσεις τους φίλους σου στο σπίτι προκειμένου να παρακολουθήσετε μία ταινία,τρώγοντας »βρώμικο», να παίξετε επιτραπέζια ή ακόμη και να μαγειρέψετε. Πρόκειται για μία αγαπημένη συνήθεια των φοιτητών, καθώς είναι οικονομική και δεν υπάρχει περίπτωση να μην περάσεις τέλεια.

Αρκεί βέβαια να μη μετατραπεί το σπίτι σε κάτι τέτοιο:

ππ

 

 

5. Γυμνάσου στο σπίτι.

12077361_1674877766057996_525090495_n

 

Απευθυνόμενη στους λάτρεις της γυμναστικής και ιδαίτερα σε αυτούς που προτιμούν τους εξωτερικούς χώρους για να πραγματοποιούν την ,καθημερινή και μη, ασκησή τους (τρέξιμο, περπάτημα,ποδήλατο κτλ) τους προτείνω την άσκηση στο σπίτι. Ασφαλώς όσο πλησιάζουμε προς το χειμώνα οι συνθήκες άσκησης σε εξωτερικό χώρο καθίστανται όλο και δυσμενέστερες.  Μία πραγματικά πρακτική και ευχάριστη λύση αποτελεί η εκγύμναση στο σπίτι, με μουσική της επιλογής του ατόμου. Υπάρχουν, μάλιστα, στο διαδίκτυο αρκετά βίντεο με κατάλληλα προγράμματα για άσκηση στο σπίτι. Το θεωρώ πρακτικό, καθώς το  μπορείς να γυμναστείς όποτε και όσο επιθυμείς, ανεξάρτητα από τις καιρικές συνθήκες, διαθέτοντας την αυτονομία σου και εξοικωνομώντας, ασφαλώς,χρόνο.

Εκτός αυτών, βέβαια, το κάθε άτομο είναι σε θέση να πραγματοποιήσει διάφορες δραστηριότητες, σύμφωνα με την προσωπικότητα και τις επιθυμίες του. Επιπροσθέτως, θα ήθελα να επισημάνω ότι γράφοντας τα παραπάνω δεν αναιρώ το πόσο υπέροχο ειναι να βγαίνεις κατά τη διάρκεια αυτών των εποχών. Οι φθινοπωρινές βόλτες διαθέτουν τη δική τους μαγεία, με το τοπίο να σε γαληνεύει και φυσικά προσφέροντάς σου πλήθος επιλογών προς διασκέδαση, καλύπτοντας κάθε γούστο.

Τέλος, το σημαντικότερο είναι να ανακαλύπτεις τη μαγεία σε κάθε εποχή και να ζεις πραγματικά την κάθε στιγμή που περνά, καθιστώντας την ιδανική για εσένα.

tt

The official HTML5 Icon

Comments

comments