Χριστουγεννιάτικες διαφημίσεις που συγκινούν και εντυπωσιάζουν.

 

christmas 11

 

Τα Χριστούγεννα πλησιάζουν και μαζί με αυτά πλήθος διαφημίσεων, που συνδιάζουν αυτή την πολύ όμορφη γιορτή με τα προϊόντα που επιθυμούν να προωθήσουν. Βλέπετε τα Χριστούγεννα, τόσο ένα διάστημα πριν , όσο και κατά τη διάρκειά τους, αποτελούν την αγαπημένη περίοδο των διαφημιστών, καθώς τους παρέχονται πολλές περισσότερες ιδέες για δημιουργία, συν ότι μπορούν να συγκινήσουν και να προσελκύσουν  το κοινό πολύ πιο εύκολα. Τα  Χριστούγεννα, και γενικά οι γιορτές, χαρακτηρίζονται από έντονη συναισθηματική φόρτιση, συγκίνηση, ενδεχομένως, και ανάγκη για επικοινωνία με τα αγαπημένα μας πρόσωπα. Επομένως, είναι λογικό να επηρεαζόμαστε περισσότερο από τις διαφημίσεις και να τις αφήνουμε να μας παρασύρουν,προσωρινά, σε έναν διαφορετικό, ονειρικό κόσμο.

Με αφορμή την παρακολούθηση μιας δημοφιλούς, πλέον, διαφήμισης που κάνει το γύρο του διαδικτύου (βλ. διαφήμιση 1 στη συνέχεια), αποφάσισα να ανατρέξω στο διαδίκτυο και να σας παρουσιάσω κάποιες διαφημίσεις, που τις βρήκα καλογυρισμένες, συγκινητικές και εντυπωσιακές. Τις περισσότερες, ίσως, να μην τις γνωρίζετε, αλλά πιστεύω πως αξίζει τον κόπο να τις παρακολουθήσετε. Ακόμη και αν στοχεύουν στην προώθηση των προϊόντων τους, θεωρώ ότι περνούν σπουδαία μηνύματα αγάπης και ανθρωπιάς,κάτι το οποίο αποβαίνει αναγκαίο στους καιρούς που διανύουμε.

Πάμε να τις δούμε!1) Η " Iστορία του νυχτοφύλακα Justino που ήθελε να φέρνει γέλιο στους άλλους" , αποτελεί αυτή την περίοδο την πιο δημοφιλή διαφήμιση στο διαδίκτυο, καθώς κατόρθωσε να ευαισθητοποιήσει ιδιαίτερα το κοινό και να χαρίσει ένα μήνυμα ανθρωπιάς και αισιοδοξιας.

 

 

2) Sainsbury’s official Christmas 2014-ad

  Την παρακάτω διαφήμιση  θα τη χαρακτήριζα πιο πρωτότυπη από αυτές που έχουμε συνηθίσει να παρακολουθούμε, καθώς δε σχετίζεται με παιδάκια ή εντυπωσιακά σκηνικά, αλλά διαδραματίζεται τα Χριστούγεννα του 1914, προβάλλοντας Άγγλους και Γερμανούς στρατιώτες να βγαίνουν από τα χαρακώματα, να παίζουν ποδόσφαιρο και να ανταλλάσσουν δώρα. Μία εύστοχη διαφήμιση με ισχυρό αντιπολεμικό μήνυμα, με μότο  <<Christmas is for sharing>>.

 

 

3)  Sainbury’s official Christmas Advert 2015- Mog’s Christmas calamity

  Στη συγκεκριμένη διαφήμισιση η Mog πυροδοτεί μια αλυσίδα από θλιβερά γεγονότα που έχουν σχεδόν καταστρέψει τα Χριστούγεννα για την οικογένεια Θωμά . Μπορεί αυτή να τα αφήσει  όλα πίσω για να σώσει την ημέρα ; Μήνυμα της  <<Christmas is for sharing>>.

 

 

4) John Lewis Christmas Advert 2015- Man on the moon

  Δε θα σας κρύβω ότι η επόμενη διαφήμιση  με συγκίνησε περισσότερο απ’ όλες και με παρακίνησε να τη δω ξανά και ξανά, θαυμάζοντας την ικανότητα και τη φαντασία των ανθρώπων  που τη δημιούργησαν, με ένα υπέροχο μήνυμα  << show someone they’re loved this Christmas>>.

 

 

5)  Apple iPhone Christmas Commercial 2013

  Δε θα μπορούσα να παραλείψω την επόμενη διαφήμιση, η οποία, μάλιστα, έχει τιμηθεί με  το βραβείο «Emmy» ( βραβεία που αφορούν την αμερικάνικη τηλεόραση και θεωρείται ότι έχουν το ίδιο κύρος με τα Όσκαρ) και μπορούμε να αντιληφθούμε εύκολα το γιατί. Πρόκειται για ένα νεαρό αγόρι το οποίο ξαφνιάζει και συγκινεί την οικογένεια του με την τρυφερή του κίνηση. Μία διαφήμιση που δίνει έμφαση στο οικογενειακό κλίμα των Χριστουγέννων, υπενθυμίζοντάς μας το πόσο όμορφο είναι να  βρίσκεσαι με τα αγαπημένα σου πρόσωπα.

 

 

6) John Lewis Christmas Advert 2013- The Bear & The Hare

  Πρόκειτα για μία κάπως διαφορετική διαφήμιση από τις προηγούμενες, καθώς πρωταγωνιστές αυτή  τη φορά δεν είναι άνθρωποι, αλλά κινούμενα σχέδια, κάτι το οποίο προσελκύει περισσότερο τα παιδιά. Διαδραματίζεται σε ένα όμορφο δάσος και προβάλλει μία αρκούδα, η οποία είναι το μόνο ζώο που δε γιορτάζει ποτέ τα Χριστούγεννα. Ωστόσο αυτή η χρονιά είναι λίγο διαφορετική… Μήνυμα της διαφήμισης << Give someone a Christmas they’ll never forget >>.

 

https://www.youtube.com/watch?v=XqWig2WARb0

 

Είμαι βέβαιη πως οι περισσότεροι έχουμε ταυτίσει  ένα μέρος των Χριστουγέννων, με τις διαφημίσεις τόσο της coca cola, όσο και του jumbo (ξέρετε, αυτές οι ενοχλητικές, καθημερινές διαφημίσεις  με την αντίστροφη μέτρηση για τα  Χριστουγεννα). Προσωπικά, βρίσκω τις διαφημίσεις της coca cola ευφυέστερες και περισσότερο συγκινητικές. Μάλιστα, στις περισσότερες διαφημίσεις της coca cola δεν αντιλαμβάνεσαι τι επιδιώκει να διαφημίσει, μέχρι τα τελευταία, κιόλας, δευτερόλεπτα, νομίζοντας ότι πρόκειται για κάποιο spot κοινωνικού περιεχομένου.

 

 

7)  Coca cola Christmas 2015 commercial

  To μήνυμα που επιχειρεί να περάσει η παρακάτω διαφήμιση είναι <<share the good>> , όπου στη συγκεκριμένη περίπτωση πρόκειται για την coca cola, αλλά αρκεί να  σκεφτούμε πόσο ομορφότερος θα ήταν ο κόσμος αν το υιοθετούσαμε όλοι και το εφαρμόζαμε στη ζωή μας, έστω και σε μικρό βαθμό …

 

 

8)  Coca cola Christmas 2015 commercial

Συνεχίζω με μία ακόμη διαφήμιση της coca cola που με εντυπωσίασε και θα ήθελα να τη μοιραστώ μαζί σας.  Η συγκεκριμένη διαφήμιση αναιρεί διάφορες συμβουλές που συνηθίζουν να δίνουν οι γονείς στα παιδία τους, καθώς μας μεταφέρει σε έναν αθώο κόσμο, όπου επικρατεί η χαρά και η αγάπη. Οι συγκεκριμένες συμβουλές μόνο σε «κακό» μπορούν να σου βγουν, στον φανταστικό κόσμο που προβάλλεται στις οθόνες μας.

 

https://www.youtube.com/watch?v=PasEQz4i9_k

 

 

9)  Yellow Pages Christmas TV advert- Mistletoe (1992)

Μία ακόμη έξυπνη καi ταυτόχρονα τρυφερή διαφήμιση, ανάμεσα σε δύο μικρά παιδιά.

 

10) TKMaxx Christmas 2015 TV Advert

H επόμενη διαφήμιση, με μήνυμα  <<love your neighbour>>  επισημαίνει πως δεν είναι απαραίτητο να ταιριάζουμε απόλυτα με τους ανθρώπους που υπάρχουν γύρω μας, αρκεί να είμαστε ευχάριστοι και να έχουμε τη διάθεση να τους δεχθούμε, με τις όποιες διαφορές τους. Είναι το κλίμα των Χριστουγέννων που μας ενώνει…

https://www.youtube.com/watch?v=aCHiu51U8_I

 

11) John Lewis Christmas Advert 2014- Monty the Penguin

Για το τέλος άφησα αυτή την εκπληκτική διαφήμιση, η οποία επισημαίνει πως οφείλουμε να προσφέρουμε σε κάποιον τα Χριστούγεννα που έχει ονειρευτεί, όπως και το αγοράκι που πρωταγωνιστεί σε αυτή. Τα συμπεράσματα δικά σας…

 

https://www.youtube.com/watch?v=iccscUFY860

 

Ομολογώ πως για εμένα, προσωπικά, ήταν ένα πολύ όμορφο ταξίδι, προσφέροντάς μου  σπουδαία μηνύματα και εντυπωσιάζοντας με, με το πόσο καλογυρισμένες ηταν. Ακόμη και αν κάποιοι πιστεύουν πως όλα αυτά αποτελούν τεχνάσματα των διαφημιστών για να διεγείρουν, συναισθηματικά, τους καταναλωτές και να «ενδώσουν'» στα προϊόντα τους, ας προσπαθήσουν να δουν μέσα από αυτές τις διαφημίσεις αυτά που θα τους βελτιώσουν ως προσωπικότητες, αγνωώντας το σκοπό τους. Εξάλλου, οι περισσότερες διαφημίσεις που επέλεξα, δεν προβάλλουν διαρκώς και ενοχλητικά αυτό που προωθούν. Ελπίζω να τις απολαύσατε και να σας ταξίδεψαν έστω και για λίγο. Και να θυμάστε τα Χριστούγεννα δεν είναι εντυπωσιακά, πλούσια στολίδια και ακριβά δώρα, αλλά χαμόγελο, ζεστή διάθεση και τα αγαπημένα μας πρόσωπα. Αυτά είναι αρκετά…

 ΚΑΛΑ ΧΡΙΣΤΟΥΓΕΝΝΑ!

PP22

 

 

The official HTML5 Icon

Comments

comments