Καλοκαιρινό Φεστιβάλ

Για τους λάτρεις των συναυλιών, τα καλοκαιρινά μουσικά φεστιβάλ αποτελούν παρήγορη σκέψη για όλη την υπόλοιπη χρονιά. Μιλάμε για την κατηγορία ανθρώπων που απο την αρχή του έτους παραμένουν συντονισμένοι αναμένοντας ανακοινώσεις συγκροτημάτων και για τους υπόλοιπους μήνες μετρούν αντίστροφα το χρόνο μέχρι τη μεγάλη μέρα.

Ας πάμε όμως τώρα σε αυτή τη συγκεκριμένη μέρα. Κατ’ αρχάς ας ξεκαθαρίσουμε κάτι: Η πραγματικότητα διαφέρει αρκετά από την εικόνα που παρουσιάζει το instagram για την ιδανική φεστιβαλική εμπειρία. Η εμπειρία σου θα περιλαμβάνει κάποιες όχι τόσο ιδανικές συνθήκες, δεδομένου ότι μιλάμε για μεσημέρι καλοκαιριού κάτω από τον καυτό ήλιο με κάμποσα άτομα γύρω σου σε απόσταση μικρότερη από αυτή που θα επιθυμούσες τη συγκεκριμένη στιγμή. Και αυτό φυσικά θα συμβαίνει μέχρι το βράδυ που ναι μεν ο ήλιος ευτυχώς έχει πέσει αλλά η πυκνότητα του κόσμου είναι πλέον ασφυκτική. Προσωπικά θεωρώ οτι η θέση μπροστά στο κάγκελο αποτελεί επάξια ανταμοιβή για την πολύωρη αναμονή η οποία συχνά είναι απελπιστική. Δεν είναι λίγες οι φορές που σκέφτομαι ότι είναι η τελευταία φορά που κάνω κάτι τέτοιο, όταν όμως έρχεται η στιγμή που ο αγαπημένος μου καλλιτέχνης εμφανίζεται λίγα μέτρα μπροστά μου απλά το ξεχνάω.

Πάντως, χαρακτηριστικό μιας τέτοιας συναυλίας αποτελεί η γνωριμία με άλλα άτομα, άτομα που έχουν ακριβώς την ίδια διαστροφή με σενα να βρίσκονται το μεσημέρι μέσα στον καύσωνα όρθιοι δίπλα σου. Άλλωστε θα βρίσκεσαι εφτά με δέκα ώρες σχεδόν κολλητά πάνω τους, οπότε σίγουρα μπορείς να μάθεις γι αυτούς πολλά παραπάνω από όσα μπορείς να φανταστείς. Σημαντικό ρόλο παίζει γενικότερα η καλή παρέα: τα παιχνίδια και οι συζητήσεις θα σε κρατήσουν εύκολα απασχολημένο μέχρι τη μεγάλη στιγμή.

IMG_6438

 

Ας περάσουμε όμως τώρα σε εκείνα τα μαγικά δευτερόλεπτα που ξεκινάει να παίζει ΤΟ τραγούδι και ξέρεις οτι έφτασε η στιγμή, ξέρεις οτι τώρα θα βγούν. Και όντως βγαίνουν. Εσύ φυσικά ουρλιάζεις γιατί δεν είσαι ακριβώς σίγουρος πως να αντιδράσεις. Για μένα πάντως τα συναισθήματα συνοψίζονται σε απόλυτη υπερένταση, απίστευτο ενθουσιασμό και κάμποση συγκίνηση. Η κούραση πλέον θεωρείται αμελητέα, πράγμα αστείο δεδομένου οτι λίγα λεπτά νωρίτερα ορκιζόσουν οτι πεθαίνεις. Ακολουθεί μιάμιση ώρα απερίγραπτης χαράς. Τα φώτα αναβοσβήνουν, εσύ χοροπιδάς και τραγουδάς με όση δύναμη σου έχει απομείνει. Μιλάμε για την απόλυτη εκτόνωση έτσι; Κάποια στιγμή πιθανά να ξεκινήσει το τραγούδι σου, αυτό που περίμενες περισσότερο απ όλα. Ίσως τότε συγκινηθείς πιστεύοντας οτι η στιγμή είναι τέλεια. ( Σε μένα τουλάχιστον συμβαίνει )

Μετά από αυτό περνάμε σε ένα μέρος της ημέρας όχι και τόσο τέλειο. Η σκηνή τώρα άδειασε και τα φώτα αναψαν, είσαι πλέον βεβαιος οτι δεν θα ξαναβγούν. Τώρα πρέπει να περπατήσεις για να βρείς το αμάξι η γενικά το μεταφορικό μέσο που θα σε επιστρέψει πάλι σπίτι σου και μάντεψε: αυτή η κούραση που είχε πριν εξαφανιστεί τωρα επέστρεψε και δεν σε αφήνει να κάνεις ούτε βήμα. Το μεγαλύτερο πρόβλημα εδώ όμως είναι οτι μαζί σου βρίσκονται κάποιες χιλιάδες άτομα που προσπαθούν να κάνουν το ίδιο πράγμα με σένα. Νομίζω δεν χρειάζεται καν να περιγράψω τη δυσκολία που δημιουργεί η συγκεκριμένη κατάσταση.

Τέλος, μετά απο ένα κρύο μπάνιο και πολλές ώρες ύπνου ολοκληρώνεται πλέον αυτός ο κύκλος. Νοσταλγείς ήδη την ημέρα που έζησες, την διηγείσαι ξανά και ξανά στους φίλους σου και ανυπομονείς να περασει ο χρόνος και να ξανάρθει μια τέτοια μερα.

 

Miss Unicorn

The official HTML5 Icon

Comments

comments